Rigmor Gustafsson, Trio X och Uppsala Blåsarsymfoniker i en hyllning till jazzdrottningen!

År 2017 skulle Monica Zetterlund ha fyllt 80 år. Vi firade med stor konsert där Uppsala Blåsarsymfoniker och Trio X fyllde scenen tillsammans med den fantastiska jazzsolisten Rigmor Gustafsson. På programmet stod en knippe smått legendariska sånger som: Att angöra en brygga, Bedårande sommarvals, Siv Larssons dagbok och många fler.

Den värmländska jazzlegenden Monica Zetterlund uppvaktades av en av dagens bästa sångerskor i samma genre; Rigmor Gustafsson, som också är född och uppvuxen i Värmland. Rigmor Gustafsson blev under år 2017 tillsammans med UBS konstnärlige ledare Leif Karlsson invald i Kungl. Musikaliska Akademien.

Trio X är en av landets bästa jazzensembler. Under kvällen tog de plats som intim jazztrio men också i den stora orkestern.

Uppsala Blåsarsymfoniker är nyblivna Svenska mästare med möjlighet att representera Sverige vid EM 2018. Under konserten bjöd orkestern på några av de musikstycken som kommer att finnas med vid de internationella tävlingarna i EM.

26:e november
kl. 16.00

Missionskyrkan

Program

Bedårande sommarvals Toots Thielemans

Someone to watch over me George Gershwin

Riverdance Bill Whelan

If I were a bell Frank Loesser

O, vad en liten gumma kan gno Harry M. Woods

Tintin – Prisoners of the sun Dirk Brossé

Paus

Ack Värmeland du sköna trad.

Siv Larssons dagbok Antônio Carlos Jobim

Visan om mina vänner Povel Ramel

Have you met Miss Jones Richard Rodgers

Armeniska danser, del 1 Alfred Reed

Come rain or come shine Harold Arlen

Att angöra en brygga Lars Färnlöf

Anything goes Cole Porter

Extra: Some Other Time Leonard Bernstein

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Solister

Rigmor Gustafsson, sång
Trio X

Dirigent

Leif Karlsson

Fler konserter

Uppsala Blåsmusikfestival, INSTÄLLT, UKK, Uppsala

Tyvärr måste vi meddela att Uppsala Blåsmusikfestival kommer att ställas in. Uppsala Blåsarsymfoniker har tillsammans med UKK beslutat att festivalen inte kan genomföras under rådande omständigheter. Vi är såklart mycket ledsna för detta men hoppas samtidigt att vi tillsammans med UKK kan hitta ett nytt datum för festivalen! UKK kommer att informera biljettköpare via e-post så fort ny information finns tillgänglig.

Japanska rytmer, 23:e november 2019 kl. 16:00, Missionskyrkan, Uppsala

Varmt välkommen på höstkonsert med japanskt tema!

Finns det någon blåsmusik av klass i Japan? Jajamän! Japan har en rik tradition både av konstmusik som spelades vid hovet och av folkmusik i dess rätta bemärkelse.

Uppsala Blåsarsymfoniker, nyligen Svenska mästare för fjärde gången, öppnar dörrarna till dessa sinnliga och berusande japanska tongångar med fokus på marimba och övrigt slagverk.

Konsertens solister är två välmeriterade slagverkare: Aleksander Raknes Ulriksen tog nyligen masterexamen på Kungl. Musikhögskolan, samt Ivar Koij från Kungl. Musikhögskolan, en av UBS’ ordinarie slagverkare.