Moderna klassiker

Uppsala Blåsarsymfoniker inleder säsongen med en konsert fylld av moderna klassiker. UBS, som blev svenska mästare 2017, vässar EM-formen och bjuder publiken på delar ur tävlingsrepertoaren. På programmet står även musik av Gustav Holst, Darius Milhaud och Vaughan Williams – tre tonsättare med klassiska verk på sitt cv.

Vad är då en modern klassiker? Det finns ju inget egentligt svar på den frågan då modernismen har över hundra år på nacken vid det här laget. Men ändå finns det musik som har stannat kvar på repertoaren, musik som ständigt återkommer på blåsorkesterkonserter världen över. Musik som blivit klassiker utan att det har gått för lång tid. UBS bjuder även på ett uruppförande av en av orkesterns tubaister Johannes Eriksson som har komponerat en marsch med titeln: Marsch. Kanske blir den en kommande klassiker?

Konserten är starten på en ny resa som ska utveckla orkestern. 2017 års höjdpunkter med guld i både VM och SM ska nu ligga till grund för vårt deltagande som enda svenska orkester i EM för blåsorkestrar i Belgien.

Varmt välkomna!

4:e februari 2018
kl. 18.00
Korskyrkan

Program

Olympic fanfare and theme John Williams

ur Suite Francaise Darius Milhaud

Valdres marsch Johannes Hanssen

In treue fest Carl Teike

Paus

The Beatles echoes of an era

Somerset Rhapsody Gustav Holst

Mont Ferrutx Derek Bourgeois

Marsch Johannes Eriksson (uruppförande)

III marsch from Somerset Vaughan Williams

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Dirigent

Leif Karlsson

Fler konserter

SM i blåsmusik, 15:e september 2018, Crusellhallen, Linköping

Efter EM i Bryssel är det dags att ladda om och tävla på hemmaplan. Uppsala Blåsarsymfoniker är regerande svenska mästare och tävlar om att få behålla titeln! Mer information finns på http://www.svenskblasmusik.se 15:e september 2018 TBD Crusellhallen, Linköping  ...

The road to the Europeans, 22:a april 2018, kl. 18:00 i Missionskyrkan

Uppsala Blåsarsymfoniker är blåsmusik i världsklass! Nu startar resan mot Europamästerskapet i blåsmusik som går av stapeln i Bryssel i maj. Uppsala Blåsarsymfoniker, som nu är en av de största blåsorkestrarna i landet, fick via guldet i de svenska mästerskapen...