En härlig sensommarkonsert i militärmusikens tecken!

Uppsala Blåsarsymfoniker och Sveriges Militärmusikers Förening hyllade tillsammans marschmusikens spelglädje under ledning av Bengt Gidlöf och Leif Karlsson. Tillsammans framförde vi bland annat Brudmarsch (Jerker Johansson), Salut Uppsala (Jan O Löfgren) och Polacksbacken (Magnus Hylander). Programvärd för konserten var Martin Holm.

Sveriges Militärmusikers Förening

Sveriges Militärmusikers Förening (SMmF) är en förening för före detta militärmusiker i Sverige. Föreningens uppgift är att tillvarata svenska militärmusikaliska traditioner och att föra detta arv vidare till kommande generationer.

20:e augusti
kl. 16.00

Nannaskolans aula

Program

Överste Tillman Ingemar Badman

Ouvertyren till Lätta Kavalleriet Franz von Suppé

Silverado Bruce Broughton

Trumpet Filigree Harold L. Walters

Irish tune from County Derry Percy Aldridge Grainger

The Waltzing Cat Leroy Anderson

The Dam Busters March Eric Coates

Salut Uppsala – uruppförande Jan Oskar Löfgren

Brudmarsch Jerker Johansson

Polacksbacken marsch – uruppförande Magnus Hylander

Extra: Under blågul fana Viktor Widkvist

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Sveriges Militärmusikers Förening

 

Konferencier

Martin Holm

 

Dirigent

Leif Karlsson

Bengt Gidlöf

Fler konserter

Uppsala Blåsmusikfestival, INSTÄLLT, UKK, Uppsala

Tyvärr måste vi meddela att Uppsala Blåsmusikfestival kommer att ställas in. Uppsala Blåsarsymfoniker har tillsammans med UKK beslutat att festivalen inte kan genomföras under rådande omständigheter. Vi är såklart mycket ledsna för detta men hoppas samtidigt att vi tillsammans med UKK kan hitta ett nytt datum för festivalen! UKK kommer att informera biljettköpare via e-post så fort ny information finns tillgänglig.

Japanska rytmer, 23:e november 2019 kl. 16:00, Missionskyrkan, Uppsala

Varmt välkommen på höstkonsert med japanskt tema!

Finns det någon blåsmusik av klass i Japan? Jajamän! Japan har en rik tradition både av konstmusik som spelades vid hovet och av folkmusik i dess rätta bemärkelse.

Uppsala Blåsarsymfoniker, nyligen Svenska mästare för fjärde gången, öppnar dörrarna till dessa sinnliga och berusande japanska tongångar med fokus på marimba och övrigt slagverk.

Konsertens solister är två välmeriterade slagverkare: Aleksander Raknes Ulriksen tog nyligen masterexamen på Kungl. Musikhögskolan, samt Ivar Koij från Kungl. Musikhögskolan, en av UBS’ ordinarie slagverkare.