Uppsala Blåsarsymfoniker är blåsmusik i världsklass!

Nu startar resan mot Europamästerskapet i blåsmusik som går av stapeln i Bryssel i maj. Uppsala Blåsarsymfoniker, som nu är en av de största blåsorkestrarna i landet, fick via guldet i de svenska mästerskapen erbjudandet att representera de svenska färgerna i Belgien.
Med en spännande internationell repertoar på notställen tar UBS nu ett stort kliv för att utveckla repertoaren och det behövs för att mäta sig med de orkestrar som deltar i tävlingen. Vid denna vårkonsert bjuder orkestern på de fyra tävlingsstycken som ska med i bagaget till Belgien. Det handlar om musik av amerikanen John Mackey som komponerat tuffa rytmer i Asphalt Cocktail och mjuka klanger på harpa och klarinett i Wine Dark Sea. På programmet står även EM-tävlingens obligatoriska stycke av belgaren Bart Picqueur. Vägen till EM får här sitt andra stopp för att förbereda alla musiker på bästa sätt.

Solist denna gång är orkesterns solotrombonist Olle Widell som framför en sats ur Johan de Meijs T-bone concerto.

Konsertens presentatör Samuel Åhman har ett förflutet som lärare, bland annat i musik. Han försörjer sig numera på att skriva manus till TV och radio. I sin ungdom spelade han trumpet och althorn, och sedan drygt 20 år sjunger han i Orphei Drängar där han ofta också agerar konferencier.

Varmt välkomna!

22:a april 2018
kl. 18.00
Missionskyrkan

Program

Marsch der Belgische Parachutisten
Pieter Leemans
Till Rosorna
Wilhelm Peterson-Berger
T-Bone Concerto, sats 2 Medium
Johan de Meij
Marche de la Gendarmerie Nationale Belge
Arthur Prevost

Paus

Mutations
Bart Picqueur
Asphalt Cocktail
John Mackey
Wine-Dark Sea, sats ii Immortal thread, so weak
John Mackey
Symphony No 8 – The Mountains of Mallorca, sats 6 Mont Ferrutx
Derek Bourgeois

Orkester

Uppsala Blåsarsymfoniker

Solist

Olle Widell, trombon

Dirigent

Leif Karlsson

Presentatör

Samuel Åhman

Fler konserter

The Orient Express, May 19 2019 at 18:00, Missionskyrkan, Uppsala

Welcome to the 2019 spring concert with Uppsala Blåsarsymfoniker titled "The Orient Express"! During the concert, composer Philip Sparke will, through Uppsala Blåsarsymfoniker, rock his sooty steam locomotive through an oriental landscape. The engine jokes and...

Musikgudstjänt, 26:e december 2018, Slottskyrkan, Stockholm

Varmt välkommen på musikgudstjänst i Slottskyrkan på annandagen! Gästsolister är Jeanette Köhn, sopran och Olle Hermansen, trumpet. Vi kommer bland annat att bjuda på svensk premiär av ‘I shall love but thee’ komponerad av Jan van der Roost!

Orientexpressen, 19:e maj 2019 kl. 18:00, Missionskyrkan, Uppsala

Kom och hör när tonsättaren Philip Sparke med musikernas hjälp rosslar i gång sitt stora sotiga ånglok. Det pyser och stånkar om motorn, konduktören blåser i sin pipa och snart är tåget på väg mot nya äventyr. Konduktör / presentatör är ingen mindre än Uppsalaprofilen Jacke Sjödin och solist är sopranen Janette Köhn. Jan Van der Roost gästdirigerar oss på de stycken som han har skrivit!