Uppsala Blåsarsymfoniker är blåsmusik i världsklass!

Nu startar resan mot Europamästerskapet i blåsmusik som går av stapeln i Bryssel i maj. Uppsala Blåsarsymfoniker, som nu är en av de största blåsorkestrarna i landet, fick via guldet i de svenska mästerskapen erbjudandet att representera de svenska färgerna i Belgien.
Med en spännande internationell repertoar på notställen tar UBS nu ett stort kliv för att utveckla repertoaren och det behövs för att mäta sig med de orkestrar som deltar i tävlingen. Vid denna vårkonsert bjuder orkestern på de fyra tävlingsstycken som ska med i bagaget till Belgien. Det handlar om musik av amerikanen John Mackey som komponerat tuffa rytmer i Asphalt Cocktail och mjuka klanger på harpa och klarinett i Wine Dark Sea. På programmet står även EM-tävlingens obligatoriska stycke av belgaren Bart Picqueur. Vägen till EM får här sitt andra stopp för att förbereda alla musiker på bästa sätt.

Solist denna gång är orkesterns solotrombonist Olle Widell som framför en sats ur Johan de Meijs T-bone concerto.

Konsertens presentatör Samuel Åhman har ett förflutet som lärare, bland annat i musik. Han försörjer sig numera på att skriva manus till TV och radio. I sin ungdom spelade han trumpet och althorn, och sedan drygt 20 år sjunger han i Orphei Drängar där han ofta också agerar konferencier.

Varmt välkomna!

22:a april 2018
kl. 18.00
Missionskyrkan

Program

Marsch der Belgische Parachutisten
Pieter Leemans
Till Rosorna
Wilhelm Peterson-Berger
T-Bone Concerto, sats 2 Medium
Johan de Meij
Marche de la Gendarmerie Nationale Belge
Arthur Prevost

Paus

Mutations
Bart Picqueur
Asphalt Cocktail
John Mackey
Wine-Dark Sea, sats ii Immortal thread, so weak
John Mackey
Symphony No 8 – The Mountains of Mallorca, sats 6 Mont Ferrutx
Derek Bourgeois

Orkester

Uppsala Blåsarsymfoniker

Solist

Olle Widell, trombon

Dirigent

Leif Karlsson

Presentatör

Samuel Åhman

Fler konserter

Uppsala Blåsmusikfestival, INSTÄLLT, UKK, Uppsala

Tyvärr måste vi meddela att Uppsala Blåsmusikfestival kommer att ställas in. Uppsala Blåsarsymfoniker har tillsammans med UKK beslutat att festivalen inte kan genomföras under rådande omständigheter. Vi är såklart mycket ledsna för detta men hoppas samtidigt att vi tillsammans med UKK kan hitta ett nytt datum för festivalen! UKK kommer att informera biljettköpare via e-post så fort ny information finns tillgänglig.

Japanska rytmer, 23:e november 2019 kl. 16:00, Missionskyrkan, Uppsala

Varmt välkommen på höstkonsert med japanskt tema!

Finns det någon blåsmusik av klass i Japan? Jajamän! Japan har en rik tradition både av konstmusik som spelades vid hovet och av folkmusik i dess rätta bemärkelse.

Uppsala Blåsarsymfoniker, nyligen Svenska mästare för fjärde gången, öppnar dörrarna till dessa sinnliga och berusande japanska tongångar med fokus på marimba och övrigt slagverk.

Konsertens solister är två välmeriterade slagverkare: Aleksander Raknes Ulriksen tog nyligen masterexamen på Kungl. Musikhögskolan, samt Ivar Koij från Kungl. Musikhögskolan, en av UBS’ ordinarie slagverkare.