Rigmor Gustafsson, Trio X och Uppsala Blåsarsymfoniker i en hyllning till jazzdrottningen!

År 2017 skulle Monica Zetterlund ha fyllt 80 år. Vi firade med stor konsert där Uppsala Blåsarsymfoniker och Trio X fyllde scenen tillsammans med den fantastiska jazzsolisten Rigmor Gustafsson. På programmet stod en knippe smått legendariska sånger som: Att angöra en brygga, Bedårande sommarvals, Siv Larssons dagbok och många fler.

Den värmländska jazzlegenden Monica Zetterlund uppvaktades av en av dagens bästa sångerskor i samma genre; Rigmor Gustafsson, som också är född och uppvuxen i Värmland. Rigmor Gustafsson blev under år 2017 tillsammans med UBS konstnärlige ledare Leif Karlsson invald i Kungl. Musikaliska Akademien.

Trio X är en av landets bästa jazzensembler. Under kvällen tog de plats som intim jazztrio men också i den stora orkestern.

Uppsala Blåsarsymfoniker är nyblivna Svenska mästare med möjlighet att representera Sverige vid EM 2018. Under konserten bjöd orkestern på några av de musikstycken som kommer att finnas med vid de internationella tävlingarna i EM.

Baryton: Olle Persson

Sopran: Karin Ingebäck

Dirigent: Peter Melin

Lördag 14 mars, kl 18:00, Idrottshuset Enköping
200 kr, förköp Gestbloms Bokhandel, Johanssons Kök & Present och Eventbrite.se

Söndag 15 mars, kl 18:00, Stora Salen Uppsala Konsert och Kongress
Biljetter via Ticnet, 250 kr, med UNT-kort 200 kr

VARMT TACK TILL VÅRA HUVUDSPONSORER:

 

 

Carmina Burana är skrivet för kör och orkester med texter hämtade ur dikter från 1100- och 1200-talen som hittades nedtecknade i en tysk medeltida handskrift. I Carl Orffs tonsättning blev detta den mest varierade och märkvärdiga samling av medeltida poesi som tonsatts. Den spänner över satir, parodi, kärlekssånger, vårsånger, naturlyrik och hängiven religiositet. Verket är Carls Orffs mest kända och räknas även som hans genombrott.

Olle Persson, barytonsolist, tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Han har medverkat i en mängd uppsättningar på bland annat Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Drottningholmsteatern, Folkoperan, Norrlandsoperan och på snart sagt alla betydande scener i Norden.

Karin Ingebäck, sopransolist, tillhör Sveriges ledande lyriska sopraner. Hon har bland annat framträtt på Berwaldhallen, Stockholms konserthus, Göteborgs konserthus, La Monnaie i Bryssel, Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Musikteatern i Värmland och Drottningholm.

Uppsättningen är ett samarbete mellan Enköpings Kammarkör, Vindhemskören, Vokalensemblen Uppslaget och Uppsala Blåsarsinfonietta. Tre körer som alla leds av Peter Melin och som ofta samarbetar i större verk. Uppsala Blåsarsinfonietta bildades år 2000 av unga blåsmusikentusiaster som ville framföra originalmusik för blåsorkester. Idag är de en uppskattad del av musiklivet i Uppsala och välkända för publiken.

26:e november
kl. 16.00

Missionskyrkan

Program

 

Läs mer här

Carmina Burana och Carl Orff

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Solister

Rigmor Gustafsson, sång
Trio X

Dirigent

Leif Karlsson

Fler konserter