Uppsala Blåsarsymfoniker öppnade säsongen med en rad mästerverk från orkesterrepertoaren. Som ouvertyr valde vi Sibelius fantastiska symfoniska dikt Finlandia. Från tjecken Václav Nelhýbels penna kom Trittico. Verket är en originalkomposition för blåsorkester och fick sitt första uppförande 1964 med Symphonic band of the Michigan University. Kvällens solist, Annamia Larsson, är till vardags solohornist i Gävle symfoniorkester, medlem av Stockholm Chamber Brass och flitigt anlitad pedagog över hela världen. På programmet stod Richard Strauss konsert nr 1 för horn och orkester. Konsertens spotlight var riktad mot valthornet och hela UBS hornsektion tog plats tillsammans med solisten i Gammal fäbodpsalm. Finalen var komponerad av Ottorino Respighi. Musiken kom från Feste Romane och var ett sprakande fyrverkeri av toner.

Annamia Larsson, valthorn

Annamia Larsson är solohornist i Gävle Symfoniorkester och valthornslärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon började spela valthorn på kommunala musikskolan i Norrtälje, gick så vidare till Södra Latins Gymnasium i Stockholm för att sedan påbörja de högre studierna vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Dick Gustavsson. Det blev även en termins studier vid Universität für Darstellende Kunst und Musik Wien för Roland Berger. Hon började sin karriär som alternerande solohornist på Kungliga Operan i Stockholm och tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan för Markus Maskuniitty och Dick Gustavsson innan hon flyttade till Gävle. Att undervisa och spela kammarmusik är en stor passion, Annamia är medlem i brasskvintetten Stockholm Chamber Brass som turnerar världen runt, och hon reser själv ofta som solist och ger master class. Annamia är väldigt intresserad av ny musik, och är medlem i två ensembler inriktade på nutida musik; KammarensembleN i Stockholm och New European Ensemble i Haag.

Leif Karlsson, dirigent

Kvällens dirigent är UBS konstnärlige ledare Leif Karlsson. Han arbetar aktivt med att utveckla orkestern och dess verksamhet och dirigerar de flesta av våra konserter. Leif arbetar som konsulent för musik i Västra Götalandregionen och har en diger meritlista inom svenskt musikliv. Som professionell slagverkare var han en av grundarna till den världsberömda slagverksensemblen Kroumata, som han tillhörde i 30 år. Gruppen turnerade bland annat i 43 länder. Som dirigent har Leif Karlsson bland annat arbetat vid Wermland Opera, Norrlandsoperans symfoniorkester, Jönköpings Sinfonietta och Bergslagens kammarsymfoniker. Han leder också sedan 25 år Norrbottens Ungdomssymfoniker.

Uppsala Blåsarsymfoniker
Uppsala Blåsarsymfoniker är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. Orkestern består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni.

23:e oktober
kl. 18.00

Missionskyrkan, Uppsala

Program

Finlandia Jean Sibelius

Colonial Song Percy Aldridge Grainger

Konsert nr 1 för horn och orkester Richard Strauss

Paus

Trittico Václav Nelhýbels

Gammal fäbodpsalm Oskar Lindberg

La Befana från Feste Romane Ottorino Respighi

Extra: Polacksbacken marsch Magnus Hylander

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Valthornssolist

Annamia Larsson

Dirigent

Leif Karlsson

Fler konserter