Magnus Lindgren, Martin Fröst, Nils Landgren och Malena Ernman med Uppsala Blåsarsymfoniker.
En konsert med extra allt! Solister i absoluta världsklass möter Uppsalas Blåsarsymfoniker i ett program som breder ut sig över genregränserna. Det blir klassiskt, jazz, musikal och – framför allt – massor av musikglädje!

Magnus Lindgren komponerade Years of sound för Musikaliska akademiens 250-årsjubileum. Stycket, som nu är omskrivet för kvällens sättning, flirtar med allt från Vivaldi till Zappa och är en hommage till kompositörers viktiga förmåga att utveckla musik genom att inspireras, citera och imitera varandra.
Förutom Magnus Lindgrens kompositioner får vi njuta av musik av Bernstein, John Williams och mycket mer! Med den samlade musikaliska kompetens som återfinns på scenen denna kväll kan det inte bli annat än musikalisk grand slam!

Om man får möjlighet att jobba med de bästa musikerna i världen så är man rätt korkad om man inte gör det, säger Malena Ernman som under året också har uppdrag som kurator på konserthuset. Jag är otroligt stolt och glad över att få göra denna konsert tillsammans med Uppsala Blåsarsymfoniker, som räknas till en av Europas allra bästa!

Konserten presenteras av Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.

 

Mer information och biljetter finns på  https://www.ukk.se/program/years-of-sound/

Images credits:

Nils Landgren – Carstor
Martin Fröst – Hreinn Gudlaugsson, Editor/Bearbeiter Gisbert König
Magnus Lindgren – Lennart Stenberg
Marlena Ernman – Frida Funemyr

21:a maj 2023
19:30

Konsert och kongress, Uppsala

Program

Years Of Sound – Magnus Lindgren

Medverkande

Uppsala Blåsarsymfoniker Malena Ernman Martin Fröst Nils Landgren Magnus Lindgren

Dirigent

Leif Karlsson

Fler konserter