Uppsala Blåsarsymfoniker, under ledning av Leif Karlsson, gästade Uppsala kommuns nationaldagsfirande tillsammans med kören Gottsunda Soul Children, under ledning av Ulrika Ardin Dabo, och altsaxofonisten Amanda Sedgwick.

Firandet hade temat “Välkommen hit, välkommen hem” och ägde rum i Parksnäckan i Stadsträdgården efter den traditionella medborgarskapsceremonin för kommunens nya svenska medborgare på Uppsala slott.

Amanda Sedgwick, altsaxofon

Amanda Sedgwick har varit verksam som bandledare, kompositör och frilansande musiker och solist i Sverige och USA de senaste femton åren. Hon har undervisat på Musikhögskolan i Stockholm och Morehouse College i Atlanta USA och ger workshops på musikhögskolor och folkhögskolor.

Gottsunda Soul Children och Ulrika Ardin Dabo

Gottsunda Soul Children är en barnkör från Gottsunda församling, som sjunger allt från visor till musik med rötterna i soul och gospel. Kören startades och leds av Ulrika Ardin Dabo, som är kyrkomusiker i Gottsunda kyrka med särskild inriktning på barnkörsång.

6:e juni
kl. 13.30

Parksnäckan, Uppsala

Program

Festspel och Uppsala-Rhapsodi Hugo Alfvén

Att angöra en brygga Lars Färnlöf

Anthem ur Chess Benny Andersson och Björn Ulvaeus

Sommarsång (Pippis sommarvisa), Hujedamej och Idas sommarvisa Georg Riedel

Under blågul fana Viktor Widqvist

Fritiof Anderssons paradmarsch Evert Taube

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker

Körer

Gottsunda Soul Children

Solister

Amanda Sedgwick, altsaxofon
Emma Granstam, trumpet

Dirigent

Leif Karlsson
Ulrika Ardin Dabo

Fler konserter

Uppsala Blåsmusikfestival, INSTÄLLT, UKK, Uppsala

Tyvärr måste vi meddela att Uppsala Blåsmusikfestival kommer att ställas in. Uppsala Blåsarsymfoniker har tillsammans med UKK beslutat att festivalen inte kan genomföras under rådande omständigheter. Vi är såklart mycket ledsna för detta men hoppas samtidigt att vi tillsammans med UKK kan hitta ett nytt datum för festivalen! UKK kommer att informera biljettköpare via e-post så fort ny information finns tillgänglig.

Japanska rytmer, 23:e november 2019 kl. 16:00, Missionskyrkan, Uppsala

Varmt välkommen på höstkonsert med japanskt tema!

Finns det någon blåsmusik av klass i Japan? Jajamän! Japan har en rik tradition både av konstmusik som spelades vid hovet och av folkmusik i dess rätta bemärkelse.

Uppsala Blåsarsymfoniker, nyligen Svenska mästare för fjärde gången, öppnar dörrarna till dessa sinnliga och berusande japanska tongångar med fokus på marimba och övrigt slagverk.

Konsertens solister är två välmeriterade slagverkare: Aleksander Raknes Ulriksen tog nyligen masterexamen på Kungl. Musikhögskolan, samt Ivar Koij från Kungl. Musikhögskolan, en av UBS’ ordinarie slagverkare.