Uppsala Blåsarsymfoniker är regerande svenska mästare och tävlar om att få behålla titeln. Även en biljett till EM 2020 i Frankrike står på spel!

Mer information finns på http://www.svenskblasmusik.se

september 2019
TBA

Crusellhallen, Linköping

Program

– Ponte Romano (Jan Van der Roost) (Obligatoriskt stycke)
– Music of the spheres (Philip Sparke)
– The Ringmaster’s March (John Mackey)

Orkester

Uppsala Blåsarsymfoniker

Dirigent

Leif Karlsson

 

Fler konserter

Uppsala Blåsmusikfestival, 4:e april 2020 kl. 11:00-20:00, UKK, Uppsala

Premiär för Uppsala Blåsmusikfestival – en festival som kommer att sjuda av blåsmusik, kreativa möten och spelglädje! Dagen fylls av konserter från de olika deltagande orkestrarna, och avslutas med en sprakande festivalkonsert med Uppsala Blåsarsymfoniker och Arméns Musikkår. Festivalen bjuder möjlighet att lyssna på blåsmusik i olika tappningar, från den lilla ensemblen till den fullstora orkestern. Kom och inspireras av en smittande spelglädje från både amatörer och professionella musiker!

Japanska rytmer, 23:e november 2019 kl. 16:00, Missionskyrkan, Uppsala

Varmt välkommen på höstkonsert med japanskt tema!

Finns det någon blåsmusik av klass i Japan? Jajamän! Japan har en rik tradition både av konstmusik som spelades vid hovet och av folkmusik i dess rätta bemärkelse.

Uppsala Blåsarsymfoniker, nyligen Svenska mästare för fjärde gången, öppnar dörrarna till dessa sinnliga och berusande japanska tongångar med fokus på marimba och övrigt slagverk.

Konsertens solister är två välmeriterade slagverkare: Aleksander Raknes Ulriksen tog nyligen masterexamen på Kungl. Musikhögskolan, samt Ivar Koij från Kungl. Musikhögskolan, en av UBS’ ordinarie slagverkare.