Hemvärnets musikkår Uppsala och Uppsala Blåsarsymfoniker bjuder in till gemensam vårkonsert och firar jubileum för några av våra mest kända tonsättare.

Hemvärnets musikkår Uppsala och Uppsala Blåsarsymfoniker samarbetar för första gången och bjuder på ett varierat program med musik från ett antal jubilerande tonsättare. Publiken kommer få höra allt från finstämd svensk folkmusik och svängig popmusik till storslagen amerikansk filmmusik.

Hemvärnets musikkår Uppsala är en militärmusikkår hemmahörande på F16 i Uppsala. Musikkåren har bland annat framträtt vid statsceremoniella sammanhang som kungliga bröllop och militära ceremonier som invigningen av F16 samt genomför årligen vaktparader i samband med högvaktsavlösning vid Stockholms slott. Musikkåren spelar åt bland annat Ledningsregementet i Enköping, Upplands flygflottilj F16, Hemvärnet i Uppland och Försvarsmusiken, men genomför årligen även flertalet konserter och andra publika framträdanden.

Uppsala Blåsarsymfoniker är en av Sveriges främsta amatörblåsorkestrar och har sedan starten i början på 2000-talet verkat inom den rika svenska blåsmusiktraditionen. Orkestern lägger stor vikt vid att framföra originalverk för blåsorkester med ett modernt sound men trivs minst lika bra inom den klassiska blåsmusikrepertoaren. Under de senaste åren har orkestern tävlat med stor framgång och har vunnit SM ett flertal gånger och representerat Sverige i både EM och VM för blåsmusik.

Hemvärnets musikkår Uppsala bjuder på en mestadels svensk repertoar. Musikkåren firar bland annat Hugo Alvén och Albert Löfgren som båda har 150-årsjubileum men även ABBA som släppte sin första skiva för 50 år sedan.

Uppsala Blåsarsymfoniker firar de amerikanska tonsättarna John Williams och Alfred Reed. Men det blir inte bara filmmusik från andra sidan Atlanten utan även svenskt signerat Hugo Alfvén.

Konserten avslutas med två gemensamma stycken där de båda orkestrarna för första gången framträder tillsammans på scen.
Vi hälsar er varmt välkomna till ett unikt musikaliskt möte mellan två av Uppsalas blåsorkestrar!

8:e maj 2022
14:00

UKK – sal B, Uppsala

Program

Orkestrar

Uppsala Blåsarsymfoniker
Hemvärnets musikkår Uppsala

Dirigenter

Leif Karlsson

 

Fler konserter