Tyvärr måste vi meddela att Uppsala Blåsmusikfestival kommer att ställas in. Uppsala Blåsarsymfoniker har tillsammans med UKK beslutat att festivalen inte kan genomföras under rådande omständigheter. Vi är såklart mycket ledsna för detta men hoppas samtidigt att vi tillsammans med UKK kan hitta ett nytt datum för festivalen! UKK kommer att informera biljettköpare via e-post så fort ny information finns tillgänglig.

—–

Premiär för Uppsala Blåsmusikfestival! Dagen inleds med invigning och medverkan av Linnékvintetten och fylls sedan av konserter från de olika deltagande orkestrarna. På kvällen avslutas festivalen med en sprakande festivalkonsert med Uppsala Blåsarsymfoniker och Arméns Musikkår.

För första gången anordnas Uppsala Blåsmusikfestival – en festival som kommer att sjuda av blåsmusik, kreativa möten och spelglädje! Festivalen bjuder möjlighet att lyssna på blåsmusik i olika tappningar, från den lilla ensemblen till den fullstora orkestern. Under en hel dag kommer flera orkestrar från Uppsalas rika musikliv samlas tillsammans med några av de främsta ensemblerna i Mellansverige. Kom och inspireras av en smittande spelglädje från både amatörer och professionella musiker!

Uppsala Blåsarsymfoniker betraktas allmänt i musikkretsar som Sveriges främsta icke-professionella blåsorkester och är sedan 20 år en del av Uppsalas rika kulturliv. Orkestern består i dag av cirka 55 musiker med olika bakgrund. Man ger minst en egen konsert per termin i Uppsala, och anlitas inte sällan av kommunen eller andra arrangörer när det behövs någon som kan blåsa rent. Inte mindre än fyra gånger har UBS vunnit SM för blåsorkestrar, och har deltagit i både VM och EM för blåsmusik. I maj 2020 är det återigen dags för orkestern att representera Sverige vid EM, denna gång i Frankrike.

Arméns musikkår (AMK) är Försvarsmaktens största orkester med 53 heltidsanställda musiker. Kåren är en del av Livgardet i Stockholm. Totalt gör AMK över 200 framträdanden varje år. Huvuduppdraget är att förse statsceremonielet med musik, till exempel vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser, kungliga högtider och regerings-ceremonier.
Arméns Musikkår är en av landets främsta orkestrar och det är en stor glädje att få hälsa den välkommen till Uppsala Blåsmusikfestival!

Linnékvintetten har sedan 1986 varit ett dynamiskt inslag i svenskt musikliv. Ända sedan starten har ensemblen gått in för att förnya den svenska repertoaren för brasskvintett, vilket inneburit ca 40 uruppföranden av svensk musik. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar Linnékvintetten ofta med körer och har bl a olika musikprojekt för barn. Varje sommar sedan 30 år tillbaka framför ensemblen den uppskattade Tornmusiken från domkyrkans södra torn.

Varmt välkommen till Uppsala Blåsmusikfestival!

INSTÄLLT

UKK, Uppsala

Schema

11:00-11:30 Invigning med Linnékvintetten

Sal B
11.30-12.00 Uppsala Hemvärnsmusikkår
12.15-12.45 Gamla Uppsala Symphonic Band
13.00-13.30 Volvo i Eskilstuna Musikkår
13.45-14.15 Hemvärnets Musikkår Södertörn
14.30-15.00 Uppsala Blåsorkester
15.15-15.45 Hemvärnets Musikkår Gävleborg
16.00-16.30 Västerås Stadsmusikkår
16.45-17.15 Mjölby Stadsmusikkår

Stora Salen
Avslutningskonsert

18.00-18.45 Uppsala Blåsarsymfoniker
Paus
19.05-20.00 Arméns Musikkår

Fler konserter